24/3/13

BACALLÀ EM PANSES I PINYONS

Aquesta és una de les receptes típiques de Setmana Santa

Ingredients per quatre persones:

8 Talls de morro o llom de bacallà remullat
1 ceba
2 tomàquets madurs
25 gr. d’ametlles
40 gr. De pinyons
60 gr. De panses
Farina
Oli d’oliva
Sal i aigua

Preparació:

Enfarinem el bacallà i el fregim em una paella amb abundant oli calent, quan ja el tinguem ben ros, el traiem i el deixem escórrer amb una mica de paper de cuina. A continuació posem una mica d’oli que hem fet servir per fregir el bacallà em una cassola de fang i farem un sofregit amb la ceba pelada i tallada fineta i el tomàquet pelat i sense llavors , quan comenci a estar una mica ros afegim el bacallà, una mica d’aigua , les panses i els pinyons, ho deixem a foc suau una mitja hora. Mentre és fa el bacallà amb el sofregit , fem una picada d’ametlles al nostre gust, quan la tinguem feta, l’afegim al bacallà, tastem el punt de sal i si és necessari rectifiquem de sal. Ho removem una mica i si està be de sal, el servim calent.