28/9/14

BALNEARI, VALL DE CARRRANZA ( VIZCAYA )












































Com cada any anem a passar dotze dies al balneari, del dia un fins al dia dotze aquest any em anat fins el país vasc, a nosaltres sempre ens agrada anar ha llocs diferents per conèixer ciutats que no em vist, i pogué fer una mica de turisme.
La Vall de Carranza és una vall molt bonica, que te molta vegetació, és bonica de veure, nosaltres ja que per el matí fèiem els tractaments que ens tocaven per la tarda fèiem turisme. 
Explico una  mica per sobre tot el que em pogut veure.
Vàrem marxar el dia abans per no fer-ro tot de cop, ens vam quedar a fer nit a Logroño, per sopar vam anar a donar una volta per la C/Laurel on tot son tascàs, cada tasca te la seva especialitat, com no et controlis una mica surts d'allà em una trompa que no trobes el camí de l'hotel, aquest no va ser el nostre cas, ja que ens vam saber controlar, enlloc de demanar vi demanàvem mosto que no te alcohol, aquest carrer l'anomenen (la Senda de los Elefantes) per les trompes que s'agafen.
Per el matí varem seguir la ruta fins arribar al balneari, una vegada instal-lats vam tenir la visita de la doctora, dons et fan una petita visita per dir-te els tractaments que et poden anar be, ja per la tarda desprès de descansar una estona ja ens van comentar dos pobles d'allà  la vora, Concha i Trucios ja ens vam arribar per passar la estona, perquè també haig de dir que el balneari estava bastant be però es com un convent de frares de fet està regentat per dos frares que els anomenen P.P.PALOTINOS que vol dir (padres palotinos) a la habitació no teníem televisió, hi havien tres sales que allà si que ni havia però si no t'agradava el que hi havia posat més aviat t'havies de aguantar, menys mal que nosaltres sempre portem algun joc, i jo aquesta vegada em vaig emportar un llibre, aquest pobles tenen algunes cases pairals em els seus escuts familiars, i no son gaire grans som més aviat pobles petits.
L'endemà pe la tarda ens vam arribar fins a Bilbao per visitar el museu GUGGENHEIM, dons estàvem a cinquanta quilòmetres, em va agradar molt però també és bastant cansat si el vols veure tot, nosaltres no el vam fer pas tot, suposo que molts ja el deveu conèixer, al menys una vegada s'ha anar a veure.
Un altre dia sempre per la tarda a sis quilòmetres del balneari estava Las Cuevas de Pozalagua,és molt bonica de veure, dons te unes estalactites excèntriques que fan unes formes, desafiant la llei de la gravetats s'entrellacen em totes direccions, son molt curioses.
Tornant de les coves vàrem passar per Lanestosa, on encara conserven els carrers empedrats con eren antigament, i també és un poble petit.
En el mateix balneari ens van dir que Balmaseda era molt bonic, dons cap allà a passar la tarda, la veritat aquest si va està be, te tot un passeig peatonal que va bordeixant el riu fins arribar al casc antic, passant per un palau que en aquest dies tenien posada una exposició de un escultor, va se interessant de veure, i com no també algunes cases pairals que allà en diuen palaus.
A Biañez també a pocs quilòmetres de allà on estàvem està el KARPING ABENTURA és un parc on tenen molts animals d'acollida per tancament de granges de cria, i abandonament, és molt interessant de veure, té tres quilòmetres de recorregut, hi ha una part que desprès de la desaparició del dinosaures han fet una reproducció en figures que sembla que el dinosaures estiguin allà, aconsello si aneu al país vasc el visiteu.  També ens vam comentar Güelles, on tenien un parc que hi havien moltes figures hi cap allà que van anar, no està malament però no va ser un dels llocs que em va agradar.
El balneari, que per cert a recepció hi havia una noia molt agradable, sempre era la que ens deia mes o menys el que podíem fer per conèixer el país, ens va dir que passéssim per Limpias on tenen una Església molt bonica, hi Ampuero on està el monestir de la Verge Bien Aparecida que també ja un convent de frares semblant el que estàvem nosaltres però aquest eren P.P.VICTORINOS, l'entorn tot és molt bonic, hi ja tornant El Suceso un poble de pocs habitants però que tenen un bonica plaça de toros, hi zona lliure, ja vàrem passar la tarda.
NOJA, ISLA, AJO, tres pobles que estan a pocs quilòmetres un d'altre, això ja està entrant a Cantabria, i tirant més a la costa quin dels tres més bonic a NOJA està el
Palau ALBAICIN que es bonic de veure.
I ja quasi acabant els dies vàrem fer una passejada per veure la Vall D'Asón, on és pot veure el naixement del riu si ha plogut molt si no, quasi no és veu, per arribar a dalt de tot te un paisatge espectacular que val la pena anar-hi, baixant una mica més avall el naixement del riu Gándara, tant o més bonic que el primer.
Tirant carretera avall, vàrem trobar el Mirador de Aja, allà que vam pujar, el poble quatre cases però el mirador és molt bonic perquè veus tota la vall per un altre banda.
Liérganes estava a cinquanta quilòmetres i com encara ens quedava una tarda, com quan hi vam estar ens va agradar molt i van torna-hi, passejant una estona per allà.
Més o menys això és el que em fet, vàrem tenir molt bons dies, però jo crec que per aquest país no se si tornaré, el balneari principalment no ha sigut dels que m'agradat.