3/8/13

BALNEARI LES TERMES MONTBRIÓ DEL CAMP






















Com cada any em tornat anar de balneari dotze dies, aquesta vegada em estat molt a la vora, dons vàrem demanar  Les Termes Montbrió del Camp, aquest balneari te uns jardins molt bonics per pogué passejar  i és una mica  diferents els que havíem estat fins ara, ja que és un hotel de quatre estrelles, el que passa que és molt gran que si no hi anéssim els de l'imserso no se que passaria segons ens comentava per allà, tampoc se si és veritat, que sort en tenen de nosaltres, dons segons els preus que hi havien no tothom i pot anar.
Com sempre després de fer el programa que ens tocava en fet una mica de turisme encara que  aquesta vegada no ens em mogut gaire, ja que tampoc hi ha molta cosa per visitar.
Ho explico una mica per sobre, a set quilòmetres de les Terme està el Parc Samà, suposo que l'haureu sentit a nomenar, jo no el coneixia, és bonic de veure ja que te una gran extensió de terreny em grans plataners, plantacions de mandarines, roures, diferents castanyers i tota espècie de plantes tropicals, dons tot això ho va portar Salvador Samà i Torrens que era un successor d'una família establerta a Cuba i va voler traslladar al Baix Camp, és un bon passeig  dons te un gran llac i tot un canal de aigua que surt de una gran cascada, en fi que no acabaria de explicar-ho és per passar-hi una bona estona, aconsello veure´l.
Un altre dia  vàrem anar fins el Castell Monestir de Sant Miquel d' Escornalbou, està situat a uns 650 metres de alçada, és del segle XII- XIII, està molt ben conservat i fan una visita guiada on pots veure tal com és conserven tot el mobiliari i part de la capella, la cripta, la sala capitular, etc, etc. és interessant de veure i també passes una bona estona. 
El dia després em la noia que ens feia de animadora de l'hotel ens va portar fins La Ermita de Sant Antoni de Pàdua, que està en el poble de Montbrió de Camp ,també ens van explicar el perquè tenen tanta devoció per aquest Sant, per acabar nosaltres vam fer una mica de turisme per el poble que és molt petit i de seguida està vist, també tenen el Museu del vi,que el anomenen Els Cups,és bonic de visitar. 
També ens vam arribar fins a Reus, visitant el Museu Modernista que és molt interessant de veure, acabant visitant el Institut Pere Mata que havia sigut hospital psiquiàtric està molt ben conservar tot em la seva decoració original com vitralls, ceràmica, mosaics i mobiliari, situat a les afores de Reus, està declarat Bé Nacional de Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya, si no el coneixeu val la pena veure´l al menys una vegada, i ja tornat cap el l'hotel vàrem passar per el Pantà de Riu de Canyes, ja per acabar de arrodonir la tarda.
I per tornar omplir un altre tarda, ja que els matins ja els teníem ocupats em els programes dels banys, ens vam arribar fins a la Cartoixa d'Escaladei, que va ser el primer monestir d l'ordre de Sant Bru, va ser fundada al la fi del segle XII, està be de veure el que passa que quasi be tot son runes, però com abans veus un vídeo ja et fas l'idea.
També està Siurana és un poble molt petit però és molt bonic.
I ja per acabar i no allargar-me més també vàrem anar a Porrera a on hi ha la ruta del rellotges de Sol, tants com catorze tots son diferents, està be de veure però tampoc no mata.
Més o menys vam recórrer una mica la Comarca del Priorat, per suposar també vam gaudir de l'hotel i la seves instal·lacions, varen tenir temps per tot.