8/3/12

CASSOLA DE PEIX

Aquesta recepta és treta de una revista i feta per Karlos Arguiñano

Els guisats de peix, molt rics em proteïnes saludables, resulten molt apetecibles i ajuden a combatre el fred.

Ingredients:
200 gr. de mero
1 - sépia mitjana
8 - gambes
2 - dents d’all
1 - tomàquet vermell
1 - culleradeta de pebre vermell
1 - culleradeta de farina
1 - vaset de vi blanc
2 - rametes de julivert
8 - ametlles torrades
4 - culleradetes d’oli d’oliva
Pebre i sal
Preparació:
Rentar el mero i les gambes ,tallar el mero a daus i pelar les gambes deixa’n els extrems de les cues.
Rentar la sépia elimina’n el pic de la boca, rentar-la també i trossejar-la.
Fer una picada amb els alls i les ametlles, partir el tomàquet per la meitat i ratllar-lo.
Calenta l’oli em una cassola i daurar la sépia 1 minut, afegir la picada i el vaset de vi i seguidament el tomàquet, sofreixes dos minuts, espolvore-jar amb la farina el mero i afegeix a la cassola, condimentar amb el pebre vermell, la sal i pebre, tapa i deixa que és cogui cinc minuts.
Incorpora les gambes i remou, tapa i continua la cocció tres minuts, empolvora el guisat amb el julivert, rentat i picat, és serveix calent.
Acaba el guisat afegint una tassa de pèsols frescos o congelats; abans escalda’ls sis i set minuts.(Això és opcional)
Una aclaració, aquesta recepta no està igual com estava a la revista, però jo le feta així i també a quedat molt bona.