1/4/08

LES RIES BAIXES ( Galicia )





Com ja és normal, aquesta Setmana Santa hem estat per les Ries Baixes, fent tot un circuit em autocar, per cert hi ha molts quilòmetres, aquesta vegada m'he quedat una mica farta d'autocar, em sembla que per al pròxim viatge m'ho pensaré al menys amb aquesta companyia que hem anat, perquè l'autocar no ha sigut dels millors, no estava molt ben organitzat però ja està passat, el que hem vist ens ha agradat molt, perquè es el que sempre dic que cada ciutat té el seu encant, vagis on vagis.
El primer dia va ser molt cansat ja que sortíem a les quatre del matí de on vivim nosaltres i arribàvem al hotel a la una de la nit, es clar fent les parades obligatòries que es tenen que fer, son molts quilòmetres per fer-los amb un dia, esmorzàvem a Alfajarín per després seguir fins a Navarrete per dinar, amb direcció Cambados on teníem el hotel en un poble que estava a prop, que es diu Castrelo, ja os podeu imaginar a quina hora sopàvem.
Al dia següent després de descansar ens vam anar a visitar Pontevedra i per la tarda vam estar visitant el Monestir de Poio, fins arribar a Combarro on hi han molts hórreos junts a prop del mar, es un poble molt pintoresc perquè es veu totes les Ries amb la marea baixa.
El pròxim dia vam estar visitant Vigo, pujant fins el parc de Lo Castro on des de dalt es veu una vista de tot el port i després baixar per veure el Mercat da Pedra on estan totes les ostreres que las pots menjar acabades de obrir, estan molt bones, com ja sabeu es menjant crues.
Per la tarda van anar a la Illa de la Toixa per després anar fins O Grobe on pujats amb un catamará poder visitar les bateas on es crian els musclos, les ostres i les vieires, després en el mateix catamará ens van servir musclos tants com volies, molt interessant i divertit.
Al dia després vam anar de compres a Valença ( Portugal ) encara que la pluja en va espatlla una mica la sortida, es una ciutat que està amurallada i dintre tot són botigues, segons diuen es molt més barat tot, la veritat es que jo vaig comprar poc, però amb l'assumpte de les tovalloles, estovalles i llençols es veu que si.
Per la tarda vam veure dos pobles de pescadors molt típics de allà, un es deia Sanxenxo i el altre Cambados els dos estaven prop de l' hotel, llàstima que amb la pluja no es va poder veure millor.
I ja el últim dia el matí vam estar a la ciutat de el Padrón on eren les festes i vam poder veure als pulperios en el seu ambient, com fan els pops, com els couen amb unes olles molt grans,
no pots evitar de provar-los, estaven molt bons no tenen punt de comparació de com els mengem aquí.
Per la tarda vam anar fins a Santiago de Compostela ja com visita obligada per poder veure la Catedral, i fi del viatge ja que al dia següent ens quedava la tornada que si al anar va ser llarg el tornar també, sortíem a les sis del matí i arribàvem a casa sobre las dues de la matinada, una veritable pallissa d'autocar.
No se si se'm oblidarà però crec que si faig un altre circuit amb autocar té que ser que a la meitat del camí es descansi per poder seguir al dia següent, o fer-lo amb avió.