27/12/09

ANIVERSARI I FESTES DE NADAL



Com ja es costum el dia de Nadal ens ajuntem tots els fills per part de la meva parella i els meus, som una gran família, tants com vint-i dos, normalment el dia del meu aniversari que es el dia vint-i-un, si dona la casualitat que cau en festa ho celebrem abans però aquest any com queia amb dilluns jo vaig dir que no volia celebrar res, però ells no amb van escoltar i el dia de Nadal amb va fer un pastis i el regal o sigui que es va celebrar les dues coses, la veritat jo no m'esperava que ho fessin perquè la meva parella el seu regal ja me l'avia donat al mateix dia del meu aniversari, que amb va regalar un collaret de perles i or, entre tots amb van regalar una planxa de aquestes de vapor que ja feia temps que jo me le volia comprar i com que la meva parella ho sàvia els va donar la idea, vaig estar molt contenta perquè va ser una gran sorpresa.
Es va passar un dia molt agradable per par de tots i jo contenta de tenir-los a tots, encara que es el dia que treballo més perquè vull acudir a tots i no dono per tot, però val la pena pasar-ho.

ESQUEIXADA DE BACALLÁ

Una altre de les receptes que ens va fer, suposo que aquesta moltes de vosaltres ja la sabeu fer cadascuna a la seva manera, però jo la poso tal com la va fer ella.

Comencen el plat desfent amb uns guants de làtex vigilant de no fer-ho en la direcció de les fibres. El posem en un bol amb tant d'oli com pugui absorbir el peix. Hi afegim ceba tallada i ho anem barrejant.
A continuació, en un altre recipient, introduïm el tomàquet i els pebrots ja tallats en trossos bastant petits, hi afegim oli i pebre negre. Ho remenem insistentment fins que ens quedi con un tàrtar.
Utilitzem un motllo circular per emplatar-ho. N'omplim un terç amb la barreja de tomàquets i pebrots i dos terços amb el bacallà.
Acabem el plat retirant el motllo. Hi afegim julivert i com a colofó el coronem amb una oliva.