4/7/09

EGIPTE ( CREUER PER NIL)



Des de el dia vint-i-dos fins al vint-i-nou hem estat per Egipte visitant moltes coses, el primer dia vam arribar a Luxor on ens esperava el vaixell ESADORA II per a començar el creuer de quatre dies per el Nil, i per el matí del següent dia ja vam estar visitant els Temples de Luxor descobert en 1.883, o el de Karnak on destaquen les 134 columnes, l'obelisc de la Reina Hatshepsup i el LLac Sagrat d' Amón, continuant per la Vall dels Reis, temple de la reina Hatshepsup i Colossos de Memnón.
El vaixell va estar navegant fins arribar a Edfú, on van visitar el seu temple de Horus construcció que es va iniciar en el any 237 a.C. que té importants murs exteriors, un gran pati, sales i santuaris, continuant el creuer fins arribar a Kom Ombo, veient el temple dedicat a Sobek i Horus, tots els temples que es visiten tenen la seva historia que son molt interessants de saber-les encara que quan a passat molts dies no et recordes de res.
Seguim navegant fins arribar a Assuan i des de aquí amb autocar després de passar tot el desert que era una de les coses que jo personalment tenia ganes de veure vam arribar al Temple de Abu Simbel que la veritat es un dels Temples que no és pot deixar de visitar perquè per la nit fan un espectacle amb llums que es impressionant de veure, si aneu a Egipte no deixeu d'anar a veure'l, també van estar visitant la Gran Presa i el temple de Philae on destaquen els Temples de Isis i de Hator, L'Arc d' Adrian i el Pavelló Trajano.
Des de Assuan fins El Caire vam anar amb avió, per estar tres dies en el hotel Movenpik.
Encara que m'imagino que molts ja coneixeu las Piràmides de Guiza conjunt format per las Piràmides de Keops, Kefrén i Mikerinos i L'Esfinx, és altra de les coses que val la pena veure i que tampoc es poden deixar de visitar, per la tarda vam visitar Memfis i Sakkara.
A mi personalment amb va impressionar molt un dels poblats que vam veure, es el Poblat Nubio que es on veus de veritat amb la misèria que viuen, vaig trobar molta diferencia entre el centre del El Caire i aquest poblats, abans d' anar al poblat vam fer un recorregut per tot el riu i alguns van fer un petit recorregut amb camells, em va agradar tot molt però es un dels països que no i tornaria i menys amb aquest temps que i anat jo perquè he passat molta calor.
I per acabar el últim dia vam visitar La Ciutadella, Mesquites de Mohammed Alí, Ibn Tulún i El Refai, Museu Egipci, on s'exhibeixen cent mil peces de l'antic egipci, i el Basar Khan el Khalili.