18/4/10

AMANIDA DE TARONGA

Aquí posso la amanida per si ho voleu fer igual o com vulgueu vosaltres.
Ingredients:
400 grs. de barreja d´enciams
2 taronges
10-12 tomàquets cherry
1 grapat d'ametlles torrades o nous
1 llauna de tonyina en conserva
Vinagre balsàmic de Mòdena
Sal

Preparació:
Reparteix l' enciam en 4 plats. Renta i talla en 4 parts els tomàquets, i reparteix-los per damunt l' enciam. Talla les taronges a daus i posar-les damunt les amanides. Reparteix la tonyina. Pela les ametlles i reparteix-les per les quatre amanides o nous, el que vulguis tu.
Amaneix amb l'oli i el vinagre i ja pots sevir.
Aprofita l'oli de la tonyina per amanir, pots fer servir també tonyina en conserva natural.
Si ho prefereixes pots prescindir de la tonyina queda igualment bona.
Aquestas mides son per quatre persones si només fas l'amanida peró si és per acompanyar com jo vaig fer pots posar menys quantitat.

TORRADETA DE PA AMB FOIE I POMA


Aquesta torrada està molt be per presentar con a primer plat i és fàcil de fer, la meva filla ho va fer un dia que vam anar a dinar a casa seva i com amb va agradar he provat a fer-lo jo, aviant si el proveu.

Ingredients:

4 llesques de pa de pagès integral o normal, ( jo el vaig fer amb pa normal )
foie gras d'ànec fresc
4 pomes golden
50 grs. de mantega
sal
100 grs. de sucre

cristalls de sal
Preparació:
Torreu les llesques de pa. Reserveu-les.
Feu una crema de poma posant a coure les pomes pelades i tallades a daus amb la mantega i el sucre.
Poseu una paella al foc i quan estigui calenta poseu-hi el foie amanit amb sal, jo he fet escalfat una mica amb el microones i enlloc de comprar bloc de foie, he comprat un foie que ja venen a medallons petits una mida ideal per posar a sobre les torrades, es troba al Carrefour, la meva filla també ho va fer així.
Després unteu les llesquetes de pa amb la crema de poma, i, un cop estigui el foie calent, el poseu damunt. Ho podeu acabar amb cristalls de sal per damunt.

Jo les vaig acompanyar amb amanida de taronja, tal com la presento.