27/12/09

ESQUEIXADA DE BACALLÁ

Una altre de les receptes que ens va fer, suposo que aquesta moltes de vosaltres ja la sabeu fer cadascuna a la seva manera, però jo la poso tal com la va fer ella.

Comencen el plat desfent amb uns guants de làtex vigilant de no fer-ho en la direcció de les fibres. El posem en un bol amb tant d'oli com pugui absorbir el peix. Hi afegim ceba tallada i ho anem barrejant.
A continuació, en un altre recipient, introduïm el tomàquet i els pebrots ja tallats en trossos bastant petits, hi afegim oli i pebre negre. Ho remenem insistentment fins que ens quedi con un tàrtar.
Utilitzem un motllo circular per emplatar-ho. N'omplim un terç amb la barreja de tomàquets i pebrots i dos terços amb el bacallà.
Acabem el plat retirant el motllo. Hi afegim julivert i com a colofó el coronem amb una oliva.

1 comentari:

Pepa ha dit...

Et va faltar el fer fotos dels plats!!! jajajaja, però bé sona riquíssim, i és veritat, cadascú té una forma diferent de fer-ho, jo això de desfer-lo en contra de la direccio de les fibres no ho havia sentit mai