Pastis de
iogurt i poma
Aquest és un pastis molt fàcil de fer. No té cap mena de complicació i els ingredients els podem trobar em facilitat a la nostra cuina, així que en qualsevol moment tindrem una bona excusa per preparar-lo.
En menys de mitja hora ja estarà llest i només haurem d’esperar
que és refredi.
Ingredients:
1 -Iogurt natural(*) El pot de iogurt ens servirà com a mesura per els següents ingredients:
1/2 - mesura de sucre
1 – mesura d’oli
3 – mesures de farina
3 – ous, 1 - poma
1 Sobre de llevadura Royal
La pell de 1-llimona
Preparació:
Primer de tot, preparem el forn per tenir-lo ben calent per quan haguem de posar al forn el pastis (180ºuns minuts abans. Per preparar la massa del pastis, agafem un bol i col·loquem tots el ingredients: el iogurt, el sucre, l’oli, la farina, els ous(s’han de tirar sencers, el llevat i la pell de la llimona(que prèviament hem ratllat de manera que quedi molt fineta i em trossos molt petits). Remenen bé tota la pasta fins que quedi homogènia(també ho podem fer em l’ajuda de la batedora.
Agafem un motlle l’untem de mantega (base i parets).Hi evoquem
tota la massa del pastis de manera que quedi ben repartida per tot el motlle.
Agafem la pom, la pelem i la tallem a quarts. Tres dels quatre
parts els tallem a trossos grans i els tirem a dins la massa que em preparat
abans. L’altre quart el tallem a rodanxes fines i les reservem per més
endavant.
Posem el pastis al forn. Anirem vigilant que pugi bé. Quan el
pastis porti una estona al forn i la part superior ja hagi agafat consistència,
col·loquem les rodanxes de poma per sobre. Al cap d’uns 20 o 25 minuts ja podem
punxar el pastis per comprovar que estigui cuit per dins.
Quan el pastis estigui llest, el traiem del forn i li tirem per
el damunt una mica de sucre.
Finalment deixem que és refredi bé abans de menjar-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada