23/7/11

CREUER FIORDS NORUEGS


Aquest creuer no és pot explicar, s'ha de veure, de totes maneres vaig a intentar explicar-lo una mica, per començar tens que anar amb avió fins Alemanya concretament al port de Kiel i com no hi havia vol directe varem tenir que anar a Munich i desprès fins Hamburg allà ens van recollir amb autocar fins arribar el vaixell que vam tardar més de una hora, al menys nosaltres ens ho van organitzar així, altres espanyols van fer París-Alemanya i altres Zurich-Alemanya tot depèn de la agencia ha on fas la reserva.
El primer dia és tot de navegació, en el vaixell no hi falta de res tant com de diversió, com de relax, pots triar el que més t'agradi. Un cop arribes a Noruega arriba el moment de fer les excursions per poder veure els Fiords, la primera que vam fer va ser de Hellesylt a Geiranger que et porten amb las llances del vaixell fins a terra dons aquí no hi ha port, desprès ja te espera l'autocar per pujar fins al llac més profund de Europa: el Hornindal (514 m.)seguin el riu Stryn famós per la pesca del salmó i una carretera amb nombroses corbes amb direcció a Djupvasshytta fins el Dalsnibba, 1.500mts per damunt del nivell del mar, durant tot el camí només veus, glacials, montanyes cobertes de neu i llacs, i molts salta'ns de aigua, quan vam arribar a dalt de tot no és va poder veure res perquè hi havia molta boira.
Un altre dels llocs va ser Bergen ha on vam fer una bonica passejada per la ciutat, visitant totes les cases més antigues, pujant desprès amb funicular fins dalt de tot de la ciutat veien una impressionant panoràmica, i veure per sobre el famós mercat de peix i marisc, flors i plantes, fruites i verdures, una ciutat molt bonica.
Seguin la ruta amb el vaixell fins arribar a Stavanger on varem fer una excursió amb un vaixell més petit per veure el Fiord Lyse, aquesta ciutat és el centre de la indústria petrolera i és la quarta ciutat més gran de Noruega, a la part nord del fiord és troba la famosa i emblemàtica formació rocosa coneguda "el púlpito", per tots els costats veus petites granges,i tots els fiords son impressionants.
I casi acabant el creuer passant per Dinamarca, concretament Aarhus,que és la segona ciutat més gran de Dinamarca, vam fer una visita panoràmica per tota la ciutat fins arribar a una casa solariega de Gammel Estrup puguen veure com vivien fa 600 anys la aristocràcia danesa, ho tenien tot molt ben conserva, gran part dels  jardins originals, tot era molt bonic.
M'han quedat moltes coses per veure, espero torna-ri un altre vegada però si no hi torno, ja m'he fet una idea dels fiords,i son impressionats.
Més o menys està explicat tot per sobre, però aconsello que si teniu ocasió de anar-hi ho feu perquè val la pena, jo si Déu em dóna salut m'agraria torna-ri.