12/12/12

BALNEARI DE MONTEMAYOR (EXTREMADURA)

Des de el dia catorze fins el vint-cinc de Novembre, em estat de balneari com quasi sempre anem i em aprofitat per fer turisme i conèixer aquesta part de Extremadura que no la coneixíem, fèiem els banys que ens tocaven per la tarda i per el matí ens van dedicar a volta una mica per tots els pobles del voltant.

Per començar ja vam marxar un dia abans, per no fer tants quilòmetres amb un dia vàrem fer nit a Avila, arribant a Montemayor l'endemà per el matí, un cop ja instal•lats vam donar una volta per el poble, i l'endemà ja vam anar a La Vall de Jerte, passant per el Port de Hondures, és un port de muntanya molt bonic de veure perquè ara a la tardor tots els arbres varien molt de colors, el estiu deuen està molt florits i verds, però ara també te el seu encant, a mi amb va agradar molt.

El dia següent vàrem anar fins a La Alberca, Conjunt Històric-Artístic, també te el seu encant, és un poble molt bonic que quasi si vas a Extremadura no pots deixar d'anar, os recomano que si aneu per allà no deixeu d’anar.
Granadilla també ens el van recomanà, doncs és un poble que hi ha un pantà que el nomenen Gabriel i Galan que segons ens van explicar, el van fer abandonar perquè hi havia el perill de que el pantà puges molt i quedés enfonsat, està emmurallat i no hi viu ningú però és pot entrar a visitar i és gratuït, encara que hi ha uns grups de joves que son com una Associació que es dediquen a restaurar pobles abandonats i està molt conservat, és interesant de veure.
Com també és interesant de conèixer son les Ruïnes de Càparra, havia sigut una ciutat romana, la entrada és gratuïta, primer hi ha un Centre d'interpretació on et passen una pel•lícula tal con era la ciutat, i després passes a visitar les runes, està tot indicat tal com era cada cosa.
I com Plasencia no estava gaire lluny del balneari un matí ens i vam arribar, veien la Església de Sant Esteban i la Catedral Vella i la Nova, que està junta una amb l'altra en el mateix edifici, tot ens va agradar molt.
Passant per tota la Sierra de Candelario vam arribar el poble de Candelario,que també ens el van recomanar uns coneguts del balneari, la veritat és que tot la part aquesta és molt bonica i tal com dic abans a la tardor tot te el seu encant, si no ho coneixeu os recomano que hi aneu.
També ens vam arribar fins a Béjar, on van veure la plaça de toros que segons diuen és la més antiga de Espanya, i La Església de Santa Maria del Castanyar, fent una visita turística per la ciutat.
Jo també tenia ganes de pujar fins a la Penya de França, dons ja m'ho havien comentat que valia la pena anar, aquí era una mica més lluny però també hi vam anar, és impressionant perquè puges fins a 1720 metres d'alçada, i veus totes les valls de Extremadura, això si, te que ser amb un dia molt clar, perquè si no, no es veu res, i baixant vam passar per Mogarraz és un poble molt curiós, ja que en cada porta de les cases hi han les fotografies de la gent que havia viscut en aquella casa, o de les que encara i viuen, però no eren fotos normals si no que eren pintats, si alguna vegada aneu per allà no el deixeu de visitar.
Miranda de Castanyar, també és un poble petit que està emmurallat i és molt antic, no hi viu gaire gent, tenen el barri jueu, que és bonic de veure.
I una miqueta més avall està Montemayor de Rio que te un castell, que tret de això no te res més, però com ens el van aconsellar que i anéssim ens i vam arribar.
Hervàs te el seu encant, està a pocs quilòmetres de Montemayor, te un barri jueu però a mi personalment amb va agradar més el de Miranda del Castanyar, però ja que estàs per allà quasi que val la pena veure'l.
I ja tornant cap a casa  de camí ens vam parar a dinar a Torija (provincia de Guadalajara) on també hi ha un castell que dona a la plaça del poble és molt bonic, per arribar  per dormir a Calatuyud, visitant una de les tantes Esglésies que hi han i el Castell de Ayud, que des de vaig sembla una cosa, però quan puges a dalt tens una gran decepció perquè no val res.
Em sembla que no em deixo res per explicar, només que ens va fer molts bon dies i que van està molt be, el hotel estava be i el menjar també.