10/5/09

VIATGE A MALLORCADes de el dia set de Abril fins el vint-i-un hem estat a Mallorca, amb els viatges del imserso que al menys feia que no i havíem estat quaranta anys i la veritat que gairebé no ens acordàvem de res, tot a canviat molt, estàvem per la part de Palma Nova que està al costat de Magaluf, per aquesta part hi ha una casa museu que està construïda a l'inrevés que es diu KATMANDU, i està plena de misteri, màgia i mites es molt bonica de veure.
També hem visitat la Catedral, el Castell de Bellver i el Palau de L'Almudaina ha on els Reis hi celebren algunes recepcions, tot això amb guia local explicant tots els salons i patrimoni històric que significa cada estada, es molt interessant saber-lo, ja que si vas pel teu compte tot ho veus molt bonic però no saps de que va la història i et quedes sense entendre res, també hem fet un passeig marítim des de el Port de Palma on es pot veure el Palau de Marivent i les cases dels Prínceps i Princeses i havia molta vigilància perquè el Reis estaven allà, acabant veient part de les coves que hi han moltes fins arribar a Cala Portals on van fondejar i vam menjar una paella en el mateix vaixell.
Valldemossa tampoc es pot deixar de visitar per tota la història que té, encara que suposo que molts ja la coneixeu sobre el que va viure CHopin, una de les coses que ens va explicar el guia es que tant sols va viure allà tres mesos ja que al tenir tuberculosis el clima li perjudicava però durant aquest temps va compondre moltes de les seves melodies, tot estava molt conservat de quan ell estava vivint allà, també hem vist un lloc que el nomenen La Granja que es una antiga masia oberta al públic on pots veure com vivien antigament conservant-se tot molt bé després dels segles.
A Mallorca hi han moltes masies que les nomenen possessions que les deixen visitar per poder-les mantenir ja que els amos no tenen suficients ingressos per conservar-les, com vam veure una on va estar vivint el Archiduque d'Àustria que està prop on te la mansió el actor Michael Douglas que es diu " S'Estaca ".
Com també es molt bonic de veure el Monestir de Miramar on va estar vivint l'escriptor Ramon LLull , veient totes les seves antiguitats coneixen la seva vida i tots els seus invents.
Les Coves del Drac, Hams i Artà son totes molt espectaculars encara que m'imagino que molts ja les coneixeu, no sabria dir quina és la millor, es interessant de saber que les estalactites i estalagmites creixen un centímetre cada cent anys.
Vam fer una escapada fins Eivissa que pots agafar un vaixell i en dues hores i mitja estàs allà però amb un dia no tens temps de veure moltes coses, es per anar una setmana per poder-la visitar bé.
Sóller es un poble mariner no gaire gran però interessant de veure, perquè pots anar amb tren i et porten fins a dalt de tot per poder veure una de les badies més boniques que hi ha, encara que el viatge amb tren amb va decebre perquè jo personalment m'esperava altre cosa.
I unes de les coses que no es pot deixar de veure es La Calobra i el Monestir de LLuc on esta la Verge morena " La Moreneta"que es la Patrona de Mallorca que gairebé diria que es el que més em va agradar.