28/6/12

BALNEARI DE LIERGANES ( CANTABRIA )
Des de el dia un fins el dotze de Juny, em estat a Lierganes, un poble de llegenda, com sempre i mínim un cop l'any anem de balneari i aquesta vegada ens a tocat aquí, aquest poble te molt patrimoni ja que te alguns palaus i cases de segles passats, com per exemple la Casa Setén ( XVI ),Casa del Acebo ( XVII ),Casa Rañada ( XVII ),Creu de Rubalcaba ( XVIII ),Ermita del Humilladero ( XVI ), Palau de la Rañada ( XVIII) per nomenar-ne uns quants, també està el Pont Major, Molí ( XVI ), Palau i Museu D'Elsedo construït al any 1657, que està a Pàmanes a dos quilòmetres de Lierganes, i una llegenda que segons diuen va ser veritat del Home Peix que ja l'explicaré apart, també son molt famoses les tetes de Lierganes, que son dues muntanyes que quan arribes el poble és la primera cosa que veus i la veritat o semblen, pots pujar fins dalt però quan estàs a dalt ja no saps quines son, dons només veus que muntanya, el que si veus si està un dia molt clar tota la baia de Santander, les tetes son més boniques veure-les des de el poble.
Ens vam arribar fins a Santillana del Mar que suposo que molts ja hi haureu anat, te un conjunt-històric molt bonic, i també te algunes casones dels segles XV I XVII o la Col•legiata un monument del estil romànic de Cantàbria.
Sant Vicent de la Barquera, amb el seu pont de la Maza del segle XV i els seus 32 arcs un dels ponts més grans, vam pujar fins a l’església i el castell, suposo que també ho coneixeu, però si no hi heu anat os recomano que hi aneu, és molt bonic perquè des de dalt de tot és veu tota al baia.
També tenia moltes ganes de anar al museu d'Altamira, ja que les coves ja no és poden visitar, dons em va decebre una mica, crec que no devia ser igual com estan al museu, encara que alguns companys del balneari em van dir que estaven molt logrades. Suances estava a pocs quilòmetres i ens vam arribar , és un poble molt bonic, i res més.
Os recomano si no heu anat a Comillas, a veure El Capritx de Gaudi que hi aneu perquè és molt bonic de veure, a mi en va agradar molt.
A Puente Viesgo estan les coves del Castell, que aquestes si val la pena de veure, a mi personalment no em feia molta gracia anar-hi, però estan molt be, i també hi ha un balneari.
Varem fer una ruta per el Valls Pasiegos, passant per molts pobles, com Selaya, Casona de Ceballos, La Abanilla, El Carrillero, tots petits però molt bonics, amb molta verdor per tot arreu.
També està Fontibre, el naixement i el embassament del riu Ebre, és molt interessant de veure, perquè sembla mentida com neix i lo gran que és fa, dons hi ha com un parc i si el vas seguint de seguida veus com un saltant de aigua.
Passant Santander està la Verge del Mar, la petita església que està damunt de una illa dedicada a la patrona de Santander, amb uns penya-segats i unes platges impressionants.
Ja per acabar van fer una petita ruta per la Vall de Cabuérniga, passant per Cabezón de la Sal, que encara conserven algunes cases típiques, fins arribar a Barcena Mayor, ha on aquí encara és conserva tot tal con era el poble, des de fa segles, només hi han 33 persones censades, és molt bonic de veure, si teniu ocasió de anar-hi os el recomano, no deixeu de veure´l.
Això que diuen que Cantàbria és diferent, és veritat, ens van quedar coses per veure, si tenim ocasió i tornarem, ens va agradar molt tot.