12/9/10

POLLASTRE AL CAVA

Ingredients:
1-pollastre de pagès gros (2 o 3 kg.)
1- kg de ceba
100 grs de ceps frescos, congelats o secs
1- ampolla de cava
1- cabota d'alls sencera, 3 o 4 fulles de llorer, un petit ram d'herbes aromàtiques ( sajolida,farigola,...)
Crema de llet
Oli d'oliva

Preparació:
Trossegem el pollastre tal i com nosaltres vulguem, el posem a la cassola un cop les tres cullerades d'oli que hi hem de tirar estiguin ben calentes i justs després hi tirem la ceba tellada a juliana i els alls ( si volem d'un en un i si no el cap sencer), el ram d'herbes i el llorer i deixem coure a foc molt lent durant unes dues hores, aleshores hi afegim els ceps, el cava ( potser una ampolla és massa, posarem el que creiem) un bon raig de crema de llet, deixem que es redueixi un quart d'hora més (de fet, fins que el cava s'hagi evaporat) amb el foc una mica més fort i ja es pot servir, amb escarola o el que es vulgui, un cop ja no quedi pollastre es pot fer sevir per qualsevol plat.