12/4/08

ANIVERSARIS DEL POL I MARC






 El dia trenta de Març vam celebrar els aniversaris del meu nét POL que feia el mateix dia quinze anys, i el del meu altre nét MARC que el dia vint-i-sis amb va fer vuit, ens vam troba tot a casa, vaig fer de dinar un bon vermut per tots desprès filet de vedella amb xampinyons i la salsa de fricandó que a mi em surt molt bona, i per els nens com casi sempre els hi faig un bon plat de macarrons perquè se que els hi agrada molt com els faig jo, seguit amb el pastis, pasan la festa del Diumenge molt be, perquè si els tinc tots reunits ja em dono per satisfeta, la veritat es el que més feliç em fa i crec que ells també estan a gust, al menys aixó em sembla a mi.

1/4/08

LES RIES BAIXES ( Galicia )





Com ja és normal, aquesta Setmana Santa hem estat per les Ries Baixes, fent tot un circuit em autocar, per cert hi ha molts quilòmetres, aquesta vegada m'he quedat una mica farta d'autocar, em sembla que per al pròxim viatge m'ho pensaré al menys amb aquesta companyia que hem anat, perquè l'autocar no ha sigut dels millors, no estava molt ben organitzat però ja està passat, el que hem vist ens ha agradat molt, perquè es el que sempre dic que cada ciutat té el seu encant, vagis on vagis.
El primer dia va ser molt cansat ja que sortíem a les quatre del matí de on vivim nosaltres i arribàvem al hotel a la una de la nit, es clar fent les parades obligatòries que es tenen que fer, son molts quilòmetres per fer-los amb un dia, esmorzàvem a Alfajarín per després seguir fins a Navarrete per dinar, amb direcció Cambados on teníem el hotel en un poble que estava a prop, que es diu Castrelo, ja os podeu imaginar a quina hora sopàvem.
Al dia següent després de descansar ens vam anar a visitar Pontevedra i per la tarda vam estar visitant el Monestir de Poio, fins arribar a Combarro on hi han molts hórreos junts a prop del mar, es un poble molt pintoresc perquè es veu totes les Ries amb la marea baixa.
El pròxim dia vam estar visitant Vigo, pujant fins el parc de Lo Castro on des de dalt es veu una vista de tot el port i després baixar per veure el Mercat da Pedra on estan totes les ostreres que las pots menjar acabades de obrir, estan molt bones, com ja sabeu es menjant crues.
Per la tarda van anar a la Illa de la Toixa per després anar fins O Grobe on pujats amb un catamará poder visitar les bateas on es crian els musclos, les ostres i les vieires, després en el mateix catamará ens van servir musclos tants com volies, molt interessant i divertit.
Al dia després vam anar de compres a Valença ( Portugal ) encara que la pluja en va espatlla una mica la sortida, es una ciutat que està amurallada i dintre tot són botigues, segons diuen es molt més barat tot, la veritat es que jo vaig comprar poc, però amb l'assumpte de les tovalloles, estovalles i llençols es veu que si.
Per la tarda vam veure dos pobles de pescadors molt típics de allà, un es deia Sanxenxo i el altre Cambados els dos estaven prop de l' hotel, llàstima que amb la pluja no es va poder veure millor.
I ja el últim dia el matí vam estar a la ciutat de el Padrón on eren les festes i vam poder veure als pulperios en el seu ambient, com fan els pops, com els couen amb unes olles molt grans,
no pots evitar de provar-los, estaven molt bons no tenen punt de comparació de com els mengem aquí.
Per la tarda vam anar fins a Santiago de Compostela ja com visita obligada per poder veure la Catedral, i fi del viatge ja que al dia següent ens quedava la tornada que si al anar va ser llarg el tornar també, sortíem a les sis del matí i arribàvem a casa sobre las dues de la matinada, una veritable pallissa d'autocar.
No se si se'm oblidarà però crec que si faig un altre circuit amb autocar té que ser que a la meitat del camí es descansi per poder seguir al dia següent, o fer-lo amb avió.

28/2/08

CONILL AMB ALLS (Ajillo)

Ingredients:
1 - conill
10 - alls, oli, sal
1 - copa de vi blanc
una picada amb ametlles i alls

Preparació:
Es posa el conill en una cassola o paella, l'afegeixen els alls controlant que no és cremin, i es deixa que es vagui couen perquè el conill agafi el gust del all, quan ja està cuit s l'afegeix el vi blanc i la picada, es barreja tot perquè arrenqui el bull.
Jo a vegades si tinc caldo l' afegeixo una mica, però si no es posa no és necessari
.

6/2/08

CALÇOTADA


El dia tres de Febrer vam tornar a fer un altre sortida familiar, i vam estar fen un altre calçotada, aquesta vegada hem anat a la Conca de Barberà a un poble que es diu La Sala de Comalats es un poble molt curiós perquè allí només hi viuen dues persones que son las que porten el restaurant, es un matrimoni i la resta del poble està abandonat, amb dir que en la majoria de mapes ni apareix, però la gent ho coneix a través de la pagina web, es un restaurant molt petit, com el poble, que només i caven tirant llarg unes quaranta persones hi ha mes a mes es casa rural, tenen habitacions per passar el fi de setmana.
Es diu El Hostalet.
Va valer la pena anar perquè ens van atendre molt be i el menjar excel-lent, vam passar un bon dia, allò si que es veritable naturalesa.

30/1/08

AFICIONS















Perquè veieu com segueixo progesant em la meva afició per els mandalas, aquí amb poso alguns dels que he pintat últimament.
Com veieu hi ha un que té la forma quadrada que significa , estabilitat i equilibri.Aquí os explico alguns significats dels colors, tal com os vaig dient.
Groc: simpatia
Blau: alegria
Hort : sabiduria
Violeta: esperitualitat.
Rosa : dulcura.

3/1/08

FI DE ANY PER NAVARRA











El dia vint-i-nou ens hem anat de viatge per celebrar el Fi de Any, hem fet un circuit amb autocar per Tudela, Pamplona, Alfaro, Logronyo y Tarazona.El hotel on vam estar es deia Villa de Castejón que estava a quatre quilometres de Castejón, on es va celebrar la festa de Fi de Any, tot era bufet lliure menys l'esmorzar que ja ho trobàvem a la taula.
El sopar de Fi de Any va estar molt ben presentat i havia molt menjar, el grup de l'autocar que seriem uns vint-i-cinc vam estar molt a gust, la guia que teníem des de Terrassa fins arribar a Castejón era molt agradable, i la guia local que ens va acompanyar allà en totes les sortides semblava una enciclopèdia de lo bé que ho explicava tot.
Tudela està bé però no té res que destacar, tindrà la seva història però és passable.
Pamplona nosaltres ja la coneixíem, aquest estiu ja vam estar per allí, però a l'hivern i fa molt fred, estàvem a tres sota zero, però es va aguantat.
Alfaro es molt coneguda per els nius de cigonyes que hi ha en la catedral, es impressionant la quantitat de cigonyes que hi ha volant per allà.
Desprès de visitar Alfaro vam anar a visitar uns cellers, les del Marquès de Montecierzo, ens van convidar a una degustació i com es de lògica més d'un vam comprar alguna que altra ampolla.
Logronyo es una ciutat bonica però tampoc es que sigui res especial, es també terra de vins
perquè allà precisament i viu un germà del meu primer marit que en pau descansi i ho conec bé, però la meva parella actual no ho coneixia.
Tarazona té la seva història, té un barri jueu amb les seves cases penjades moltes deshabitades i casi en runes, però en algunes encara hi viu gent, no se com, però allà estan.
I a la part nova hi ha un monument dedicat a Paco Martínez Soria molt curiós, ell va néixer en aquest poble.
En conjunt ha estat una bonica excursió.

24/12/07

ANIVERSARI





El dia vint-i-un de Desembre va ser el meu aniversari i ho vam celebrar amb tots els fills i nets tant per la part meva com els de la meva parella, que crec que ja he comentat en alguna ocasió que els dos erem viudos i hem fet una gran familia, ens ho passem molt be perquè entre ells hi ha molt bona relació, que potser per mi es el que més em satisfà, tots vam venir amb un regal,
encara que jo personalment ho agraeixo molt però es una de les coses que no li dono massa importànçia, valoro més la presencia de ells que el regal que em puguin donar, tot sigui dit i tampoc vull que ningú s' enfadi per això, que tot el que amb van regalar em va agradar molt.

12/12/07

ALBERGÍNIES FARCIDES DE TONYINA

Aquesta es un altre recepta que m' ha dit la dietista, es molt fàcil de fer i omple molt al menys a mi em passa, menjant això no em falta menjar res més, encara que si vols es pot menjar espàrrecs a la brasa.

Ingredients:
1- Albergínia
Tonyina baixa em calories, oli, sal
Formatge de cabra per gratinar.



Preparació:
Es parteix la albergínia per la meitat i es buida una mica, per poder posar la tonyina, una vegada posada la tonyina es posa l'oli a gust i la sal, jo per descomptat no em poso perquè menjo sense sal, després se agafa un tros de formatge de cabra i es ratlla , es posa damunt per gratinar en el forn entre 15 o 20 minuts, depèn de com sigui de gran la albergínia, si es molt gran es pot deixar fins 30 minuts.

4/11/07

LA FIRA DE LA CASTANYA



El dia vint-i-vuit de Octubre vam fer una sortida a Viladrau, on es celebra la fira de la castanya que segons sembla es típic de allà, perquè vam trobar molta gent i consisteix que a la plaça del poble, que es molt petit munten parades amb tots els productes de allà, com per exemple la llonganissa i la botifarra, bombons de tots els gustos, per descomptat les castanyes que son les protagonistes, en el mig de la plaça munten un foc grandiós per coure les castanyes amb les paelles preparades, que després podies menjar amb un got de moscatell, per dos euros podies comprar acabades de fer, no se les que hi havien en cada paquet, però al menys unes vint si que hi eren.
Després ens vam arribar en un poble que es diu Tavertet, es un de aquells pobles per viure tranquil molt de muntanya on hi ha un mirador que es veu tot el Pantà de Sau que per cert no estava molt ple, es veu una vista molt maca, allí vam estar dinant en un Hostal amb menjar molt cassola molt bo, i sortint de aquí ens vam arribar perquè ens venia de pas fins a Rupit, on venen una coca molt bona, aquest poble si que sembla de aquells de pessebre, es te que veure.


3/11/07

AFICIONS





























Aquí poso alguns mandalas més, perquè veieu com vaig progresant em els meus treballs, cada dia me agrada més anar a classe i estic desitjant que arribi el dia per anar, la llàstima es que només i anem dues vegades al mes.




Tal com os dic els colors tenen el seu significat.
Blau: pau i tranquil-litat.
Morat: estimació i sabiduria.
Verd: equilibri i esperança.
Groc : llum y receptivitat.
Taronja: energia i valor.


Aquest son alguns dels significats, ja os els anirè explicant tots.